Gemeente Katwijk

Beleidsadviseur Archeologie/Erfgoed

Ruimte om te groeien in Katwijk

Gemeente Katwijk groeit door naar 70.000 inwoners en heeft met locatie Valkenburg (5000 woningen) een stevige ontwerpopgave voor de laatste grote (actieve) woningbouwlocatie in de provincie Zuid-Holland. In deze opgave op het voormalige militaire vliegveld wordt een campusontwikkeling van drone-technologie ingepast. Rond locatie Valkenburg is militair erfgoed aanwezig en liggen belangrijke terreinen behorende tot de Romeinse Limes en in samenwerking met de provincie loopt het nominatieproces van de Nederlandse Limes als Unesco-Werelderfgoed. De verstedelijkingsopgave voor de regio kent een zwaartepunt op de as Leiden-Katwijk langs de rivier de Rijn. Innovatieve oplossingen in bestaande en nieuwe locaties moet deze opgave met respect voor erfgoed een plaats bieden. Het team Ruimtelijk Beleid ontwikkelt het beleid hiervoor, en begeleidt en maakt ruimtelijke plannen.  

 

De functie

Wij zoeken voor dit team een ervaren collega (m/v) voor de functie van: Beleidsadviseur Erfgoed/archeologie voor 32 uur per week, vast, schaal 10. Samen met de huidige adviseur Erfgoed/Monumentenzorg ben je verantwoordelijk voor het beleid voor gebouwd erfgoed, historische landschappen en in het bijzonder de archeologie. Ben jij een allrounder met specialisme archeologie en heb je uitstekende communicatieve vaardigheden? Ben je ondernemend, oplossingsgericht en toon je veel initiatief? Reageer dan op deze vacature.

 

Jouw werkzaamheden

Je voert namens de gemeente de taken en werkzaamheden uit die voortvloeien uit de wetgeving ten aanzien van erfgoedbeleid in het algemeen en Archeologische Monumentenzorg (AMZ) in het bijzonder. Verder ben je betrokken bij het opstellen van omgevingsplannen, waar het gaat om de planregels met betrekking tot de archeologie en de vertaling van de beleidsadvieskaart archeologie. Je bent aanspreekpunt voor inwoners en belangenorganisaties (AWN, historische verenigingen en dergelijke) op het gebied van erfgoed.

 

Als beleidsmedewerker erfgoed/archeologie krijg je te maken met onder andere de volgende werkzaamheden

 

Wat wij van je vragen

 

Wat wij bieden

 

Meer weten?

Kijk op www.katwijk.nl of bel/mail naar Frank van den Berg, Teamleider Ruimtelijke Beleid, telefoonnummer 0618545829 / f.vandenberg@katwijk.nl

 

Je sollicitatie

Solliciteren kan tot en met 26 februari 2018. De eerste gespreksronde is gepland in de week van 26 februari 2018.

functie / werkgever uren categorie reageren voor
Beleidsadviseur Archeologie/Erfgoed
Gemeente Katwijk
32 Beleid 26-02-2018
(Senior) KNA Archeoloog (MA)/ (Senior)KNA Prospector (MA)
Synthegra B.V.
32-40 Prospectie/opgraven -
(senior) KNA Prospector / (senior) KNA archeoloog Ma
Geonius
40 Prospectie/opgraven 14-02-2018
Alle vacatures zijn fulltime (38-40 uur p.w.) tenzij anders aangegeven.